Tuesday, July 14, 2009

ملک های 50 میلیونی طرفدار پیدا کرده است

ادامه کسادی بازار مسکن در تهران سبب شده تا برخی از مناطق همچنان دستخوش کاهش قیمت واقع شوند، در صورتی که قیمت مسکن در سال گذشته بیشترین افت خود را داشته و قیمت های فعلی ملک در اکثر مناطق آخرین نرخ های سال گذشته هستند . اما با این حساب محله هایی مثل پرستار شمالی در شرق تهران طبق گفته یکی از مشاوران املاک این منطقه، طی 3 ماه گذشته قیمت هر متر مربع آپارتمان حدود 200 هزار تومان کاهش داشته است، اما از آن طرف نرخ اجاره بها هیچ تغییری نیافته است و همان نرخ های سال پیش است .

این مشاور املاک در ادامه گفت: «اکثر کسانی که به نزد ما برای خرید ملک مراجعه می کنند، به دنبال آپارتمان هایی با قیمت 50 تا 60 میلیون تومان هستند که این قیمت در خیابان پرستار شمالی به سختی پیدا می شود، زیرا قیمت پیشنهادی هر متر مربع آپارتمان نوساز بین یک میلیون و 500هزار تا یک میلیون و 700 هزار تومان و نرخ پیشنهادی هر متر مربع آپارتمان چندسال ساخت بین یک میلیون و 200هزار تا یک میلیون و 350 هزار تومان از سوی مالکان پیشنهاد شده است و کمترین متراژ در پرستار شمالی تقریبا بالای 60 متر مربع است . قیمت آپارتمان در پرستار جنوبی کمتر است. حدود قیمت آپارتمان های نوساز در خیابان پرستار جنوبی بین یک میلیون و 400 هزار تا یک میلیون و 550 هزار تومان پیشنهاد شده است.»

Tuesday, June 30, 2009

زندگی آپارتمانی

انسانها در دوران زندگی خود آرزوهای زیادی دارند ، ولی تمام آنها دست یافتنی نیستند. زندگی میان مجموعه ای از انسانها و وسایل ارتباط جمعی کاری است که ما هر روزه در حال انجام آن هستیم ولی شاید هیچگاه به این نکته فکر نکرده باشیم که آیا این واقعا همان چیزی است که ما از زندگی می خواستیم ؟ بازی The Sims 2 Apartment Life بازی ای است که زندگی روزمره ما انسانها را به نحو بسیار زیبایی در قالب گرافیکی شبیه سازی کرده است .

در این مجموعه شما این امکان را دارید که شهر محل سکونت،خانواده،دوستان،هم کلاسی ها و حتی فرزندان خود را آنگونه که دوست دارید انتخاب کنید و زندگی را آنطور که مایل هستید به پیش ببرید.محیط،گرافیک بازی،هوش مصنوعی،انتخاب شخصیتها،ابعاد مختلف زندگی و بسیاری از تغییرات متنوع دیگر، همه و همه در این بازی گسترش چشمگیری نسبت به نسخه قبلی داشته و جالب است بدانید که بازی "سیمز" در مدارس ابتدائی برخی کشورها به عنوان یک واحد رسمی ،تدریس می شود چرا که این بازی تمامی زندگی را در بر می گیرد.

حس تعامل با سایر افراد و رعایت اصول و مبانی زندگی اجتماعی،نحوه برخورد با دیگران یا حتی پرداختن به مسائل شخصی،همگی در دنیای "سیمز" به شکل زیبایی شبیه سازی شده است.پک جدید سیمز۲ به نام آپارتمان لایف که ۲۲ آگوست ۲۰۰۸ عرضه شده است ، دنیای محیج جدیدی در سیمز ۲به وجود خواهد آورد شما می توانید در یک آپارتمان در کنار دیگر همسایه ها زندگی خوب و جالبی داشته باشید شما می توانید با همسایه های خود رفت و آمد کنید در جشن های یکدیگر شرکت کنید و زندگی شادی داشته باشید البته اگر یکی از همسایه ها در هنگام دعوا با همسر خود یا روشن کردن ضبط در نصف شب موجب سلب آسایش دیگر واحدها شود همسایه ها با او برخورد می کنند و دیگر با او دوستانه رفتار نمی کنند .

همان گونه که از نام این مجموعه ی جدید مشخص است ، در این مجموعه سیمز شما تجربه ی جدیدی را در یک محیط اپارتمانی و با فرهنگ آپارتمان نشینی تجربه خواهد کرد و زندگی متفاوتی را اخساس می کند . تفریحات جدید ، روایط اجتماعی ، ایجاد آپارتمان و ... از ویژگی های بارز این مجموعه است.

ستارخان

آيت الله كاشاني

بهبودي

Sunday, June 7, 2009

چهره بازار مسكن ايران


بازار مسكن شهري در ايران، بازاري پرقدرت، پرحجم و توانا در جذب سرمايههاست. براي مثال، در حالي كه در كشورهاي كمدرآمد جهان به ازاي هر 1000 نفر جمعيت شهري كمتر از 5 و در كشورهاي با درآمد بالا حدود 7 مسكن توليد ميشود، بازار مسكن شهري ايران در حال حاضر بيش از 9 مسكن به ازاي هر هزار نفر جمعيت شهري توليد ميكند. جالب آنكه، سهم سرمايهگذاري در مسكن شهري به كل سرمايهگذاري كشور بين 30 تا 50 درصد در سالهاي مختلف بوده است.
در سال 1381 توليد مسكن شهري در ايران با حدود 57 ميليون مترمربع زيربنا براي 477 هزار واحد مسكوني، به بالاترين ميزان خود رسيد. هماكنون آمار دقيق از حجم عرضه بالقوه مسكن شهري موجود نيست. اما آمار معاملات انجام شده در 30 شهر نمونه كشور نشان ميدهد كه در سالهاي دهه گذشته، بين 55 تا 70 درصد از كل معاملات انجام شده مسكن در اين شهرها را واحدهاي مسكوني تازهساز (با عمري كمتر از 5 سال) و 30 تا 45 درصد معاملات را خانههاي قديمي (با عمري بيش از 5 سال) تشكيل دادهاند. بدين ترتيب، برآورد ميشود كه عرضه بالقوه مسكن شهري در سال 1381 حدود 540 هزار واحد مسكوني بوده است. اما عرضه بالفعل و محقق شده در اين بازار، حدود 460 هزار واحد برآورد ميشود.
نياز و تقاضاي مؤثر
تقاضاي بالقوه يا نياز به مسكن شامل سه دسته ميشود: يكي نياز خانوارهاي تازه تشكيل شده، دوم نياز براي جايگزيني خانههاي مستهلك و تخريب شده و درنهايت، نياز براي رفع بخشي از كمبود يا ارتقا و بهبود كيفي مسكن است. در مقابل، تقاضاي مؤثر يا بالفعل، آن بخش از نياز است كه همراه با توان مالي تأمين مسكن، در بازار مسكن عرضه مناسب خود را ميجويد. در بازار مسكن شهري ايران، حجم واقعي تقاضاي بالقوه يا بالفعل، ناشناخته است. در مقابل، آنچه قابل مشاهده است، آن بخش از تقاضاي مؤثر است كه عرضه مناسب خود را مييابد. ميتوان برآورد كرد كه حجم تقاضاي بالقوه (نياز) در سال 1381 حدود 600 هزار واحد مسكوني (شامل 350 هزار واحد نياز خانوارهاي تازه تشكيل شده، 150 هزار واحد براي جايگزيني خانههاي مستهلك و تخريب شده و 100 هزار واحد براي رفع بخشي از كمبودهاي موجود) بوده است. به موازات، تقاضاي مؤثر و بالفعل سال 81، برابر با عرضه بالفعل (طبق تعريف) و حدود 460 هزار واحد مسكوني بوده است.

بازار تقسيم شده
بازار مسكن، بازاري است به شدت تقسيم شده و گاه غيرقابل تداخل. هماكنون بازار مسكن كشور را ميتوان به بازارهاي زير تقسيمبندي نمود.
بازار مسكن ملكي و اجارهاي: تنها بين 3 تا 6 درصد از واحدهاي توليد شده در هر سال، به قصد اجاره ساخته ميشود، همچنين تنها 20 درصد از موجودي واحدهاي مسكوني شهري، اجارهاي است. رشد قيمتها در بازار مسكن اجارهاي با نوسانات بسيار كمتري از بازار مسكن ملكي مواجه است، اما اين رشد همواره با تورم كلي حركت ميكند. رشد قيمتها در بازار مسكن اجارهاي در دهه اخير، به طور متوسط 20 درصد در سال بوده است.
بازار مسكن مصرفي و سرمايهاي: بخشي از تقاضاي مسكن را تقاضاي سرمايهاي مسكن تشكيل ميدهد. نرخ بازگشت سرمايه در بخش مسكن در مقياس با ساير صور سرمايهگذاري، موجب ورود يا خروج بخشي از سرمايههاي موجود ميگردد. بهرهوري سرمايه در بخش مسكن ايران معادل 3/2 واحد است. اين شاخص در بخش صنعت 96/0 و در خدمات 5/0 است.
از سوي ديگر، بازارهاي رقيب مسكن براي تقاضاي سرمايهاي، بازار ارز، طلا و سكه و بازار كالاهاي بادوام نظير اتومبيل، تلفن همراه و... هستند. هرگاه انتظارات قيمتي در اين بازارها در جهت ثبات قيمتها باشد، سرمايهها به سوي بخش مسكن سوق داده ميشوند. مطالعات انجام شده نشان ميدهد كه در دهه گذشته سهم تقاضاي سوداگرانه از كل تقاضاي مسكن كه با ميزان نقدينگي جذب شده در بخش مسكن سنجيده ميشود، حدود 42 درصد بوده است. وجود تقاضاي سوداگرانه براي مسكن، كه با تغيير نرخ بازگشت سرمايه ساير بخشها، به سرعت وارد بازار مسكن شده يا از آن خارج ميگردد، عامل اصلي نوسانات شديد و ناپايداري بازار مسكن است.
بازار مسكن كمدرآمدها و پردرآمدها: ويژگيهاي عرضه مسكن به ويژه آن بخش از توليد كه براي فروش عرضه ميشود، به طور عمده تحت تأثير تقاضاي سرمايهاي و تقاضاي مسكن گروههاي پردرآمد است. بررسيهاي انجام شده در مورد توان مالي خانوارها برحسب گروههاي درآمدي و شغلي آنان، نشان ميدهد كه ميانگين مساحت واحدهاي نوساز يا دست دوم عرضه شده در شهرها در 5 سال اخير 80 مترمربع و ميانه مساحت مورد تقاضا 55 مترمربع بوده است.
بازارهاي مسكن محلي: خصلت مقيد به مكان بودن مسكن موجب ميشود كه بازارهاي محلي اين كالا، ويژگيهاي خاص خود را داشته و به طور عمده قابل ادغام با ساير بازارها نباشند.

تهران، مركز ثقل
طبيعتاً مهم ترين بازار كشور، بازار تهران است كه بازاري پرنوسان، وسيع و گسترده، سرمايهاي، وابسته به تحولات اقتصاد ملي و گشوده بر روي متقاضيان غيرمحلي ميباشد. در سال 1380 در تهران براي ساخت بيش از 185 هزار واحد مسكوني پروانه ساختماني صادر شده است. اين واحدها بيش از 23 ميليون مترمربع زيربنا داشتهاند. در سال 1381 به رغم توقف فروش تراكم و ركود نسبي در سه ماهه آخر سال، ساخت و سازهاي جديد به 143 هزار واحد در 6/16 ميليون مترمربع رسيد. اما در سال 1382، با كاهشي حدود 43 درصد، تعداد واحدهاي ساخته شده به 81 هزار واحد و زيربناي آنها با كاهش 32 درصدي به 3/11 ميليون مترمربع بالغ شد. در واقع، اين بازار پرتحول، بخش عمدهاي از تقاضاي سرمايهاي خود را در سالهاي 1381 و 1382 به ديگر شهرهاي بزرگ فرا افكنده است.
درواقع، در حالي كه ساخت و ساز در تهران در سالهاي اخير كاهش يافته است، همزمان زيربناي ساخته شده در شهرهاي بزرگ كشور در سال 1381 بيش از 37 درصد و در ساير شهرهاي كشور حدود 27 درصد افزايش يافته است. بدين ترتيب، كاهش فعاليتهاي ساخت وساز در تهران، با افزايش فعاليتها در ساير نقاط كشور جبران شده و موجب افزايش 11 درصدي كل زيربناي ساخته شده كشور و بهبود توزيع در بين شهرهاي مختلف گرديده است؛ هر چند اين وضعيت خود موجب افزايش قيمتها، به ويژه در شهرهاي بزرگ نيز شده است.
عوامل مؤثر بر بازار مسكن
واقعيت اين است كه توليد مسكن شهري، در واكنش به تغييرات قيمتها، با تأخيري دو ساله پاسخ ميگويد. طول دوره ساخت در تهران 34 ماه و در برخي از نقاط شهري تا 40 ماه متغير است. چنين است كه تحولات قيمتها اثرات تعادلي خود را بر بازار مسكن سريعاً بر جاي نميگذارد. به همين دليل، در عين ركود در ساخت و ساز، گاه شاهد افزايش قيمتها و سوق سرمايهها به سوي معاملات خانههاي موجود ميباشيم.
عوامل مؤثر در عرضه و تقاضاي مسكن را ميتوان به دو دسته متغيرهاي دروني و عوامل بيروني تقسيم كرد: ميزان جمعيت و تعداد خانوار و رشد آنها، از مهمترين عوامل دروني تعيينكننده تقاضاي مسكن در ميانمدت است. درآمد خانوار، دسترسي به وام مسكن و قيمت مسكن، از ديگر عواملي هستند كه بر تقاضاي مسكن اثرگذارند. در مقابل، عوامل مؤثر بر عرضه به طور عمده شامل بازده سرمايه، قيمت زمين و هزينه ساخت ميباشد. بررسي عوامل بيروني نشان ميدهد كه با افزايش درآمدهاي ناشي از نفت و افزايش نقدينگي در جامعه، درآمدهاي انباشته شده به سوي سرمايهگذاري در فعاليتهاي سودآور جذب ميشوند. درواقع، هر گاه فعاليتهاي صنعتي، كمبازده و پردردسرند و فعاليتهاي تجاري با موانعي همچون محدوديتهاي ارزي يا مقررات محدودكننده واردات روبرو هستند و قيمت ارز، طلا، سكه و كالاهاي بادوام ثابت بوده و انتظار تغيير عمدهاي در آنها نميرود، سرمايهها جذب بازار مسكن ميشوند. بديهي است، در كوتاهمدت بخشي از اين سرمايه به صورت تقاضاي احتكاري يا سرمايهاي، وارد بازار مسكن شده و قيمتها را افزايش ميدهد. همزمان بخشي از سرمايه وارد شده به بخش مسكن، در توليد مسكن به كار ميافتد. اين همان پديدهاي است كه در سالهاي 80 و 81 شاهد آن بوديم: يعني افزايش توليد، همراه با افزايش قيمتها.
چشمانداز 83
هماكنون كاستيها و شكستهاي بازار مسكن، موجب نابرابري در توزيع و ناآراميهايي در عملكرد اين بازار شده است. اين مشكلات را ميتوان چنين برشمرد:
تقسيم بازار به بازارهاي چند پاره و غيرقابل تداخل.
تأثيرپذيري از عوامل بيروني، به ويژه نقدينگي و تورم كلي.
غلبه تقاضاي سرمايهاي و در نتيجه عملكرد پرنوسان و پرتب و تاب.
تأثيرپذيري و دنبالهروي از بازار زمين شهري و عوامل مؤثر بر آن، از جمله مقررات ساخت وساز و تراكم.

رشد صعودي قيمت در اثر عوامل ياد شده.
ناهماهنگي بين رشد قيمتها و رشد درآمدها و در نتيجه ناهماهنگي بين الگوي عرضه و تقاضا و كاهش امكان دسترسي طبقات كمدرآمد به بازار.
عمده بودن نقش انتظارات و قيمتهاي انتظاري در بازار مسكن و تعيين سطح قيمتها.
وجود تأخير زماني بين عرضه و تقاضا و طولاني بودن دوره ساخت.
وجود اين اشكالات و نارساييها، دخالت دولت را در تنظيم بازار مسكن و هدايت آن به سوي تعادل و توزيع بهينه كالا بين گروههاي مختلف درآمدي ضروري ميسازد. البته سياستهاي برنامه سوم توسعه بخش مسكن، به طور عمده در اين جهت هدفگيري شدهاند، اما نتايج آن خيلي رضايتبخش نبوده است. اميد است انتخاب و تداوم سياستهاي صحيح و كارآمد در برنامه چهارم، بازار مسكن را توسعه و بهبود بخشد. البته خصوصيسازي و بسترسازي براي رشد فعاليتهاي بخش خصوصي، تحقق اهداف را سرعت ميبخشد.
به هر حال، سرمايهگذاري، توليد و قيمتها در بازار مسكن در كوتاهمدت بستگي به نااطميناني در بازارهاي رقيب و انتظارات قيمتي در بازار مسكن داشته و در عين حال از سياستها، مقررات و تصميمگيريهاي مسؤولان نيز تأثير ميپذيرد. در كوتاهمدت، با انتظار ثبات نسبي در نرخ ارز، افزايش توليد و احتمال واردات اتومبيل، رشد قيمت طلا در سال گذشته و انتظار كاهش رشد يا ثبات نسبي آن در آينده، انتظار كاهش يا ثبات قيمت در بازارهاي كالاهاي ديگر مانند تلفن همراه و نيز روند صعودي قيمت مصالح ساختماني و زمين، افزايش نسبي قيمتها و جذب سرمايهها در بازار زمين و مسكن، در سال 1383 همچنان در افق كوتاهمدت مشاهده ميشود.
البته بيترديد در بازارهاي اشباع شده و پررشدي مانند تهران و شهرهاي بزرگ، در غياب بحرانهاي پيشبيني نشده، نرخ رشد قيمتها آرامتر خواهد بود. هرچند در ميانمدت و بلندمدت، فشار تقاضا به ويژه با توجه به ساختار جمعيت جوان كشور، تعادل در بازار مسكن را مشكل ميسازد.
مجيديه
خسروجنوبي وشمالي
سهروردي شمالي
جنت آباد
ونك
بلوارفردوس
تهرانپارس
همت غرب
دردشت
گيشا
احمدي نژاد
انتخابات
مهدي كروبي
ميرحسين موسوي
محسن رضايي
نتيجه انتخابات
كانديدهاي رياست جمهوري

Thursday, May 28, 2009

خانه ي ساده و زيبا

خانه ي ساده و زيبا

خانه ي ساده و زيبا

بهترين پوشش پنجره:

پارچه هاي توري که بسيار نازک و لطيف اند، براي پوشش دادن پنجره ها کاربرد خوبي دارند و مي توان از طريق پرچين کردن پرده ها پنجره را به طور کامل پوشاند بدون آن که اتاق شما تاريک شود. تور از لحاظ هزينه نيز مقرون به صرفه است و مي توان تا سه برابر عرض پنجره، پارچه تهيه کرد. ممکن است از رنگ طبيعي چاي براي کاراملي کردن تور (به ويژه تورهاي استفاده شده) و تغيير دادن محيط زندگي استفاده کنيد. براي دستيابي به اين منظور، حدود صد عدد چاي کيسه اي را در دو کتري بزرگ دم کنيد و پارچه را نزديک به يک ساعت در اين محلول قرار دهيد.

حصيرها، زيراندازهاي کنفي و الياف دريايي چنان اند که لکه و چربي را به خود نمي گيرند

محافظت از اشياي براق

سطوح بسيار براق نور را در فضا مي پراکنند و روشنايي محيط زندگي و کار را دو چندان مي سازند. اما اين عيب را دارند که هرگونه خراشيدگي را سريع نشان مي دهند. اين موضوع، به ويژه در مورد اشياي چوبي و فلزي با سطح براق و صيقلي بيش تر صدق مي کند. راه حلي که براي رفع اين مشکل وجود دارد، اين است که از افشانه هاي محافظ  ضد خش استفاده کنيد و لايه اي نازک بر روي وسيله ي مورد نظر بپاشيد.

خانه ي ساده و زيبا

چوب پرده

چوب پرده اي بر گزينيد که دست کم 15 سانتي متر بيش تر از لبه ي پنجره ها از هر دو طرف امتداد داشته باشد. اينکار باعث مي شود که بتوانيد پرده ها را به طور کامل به عقب بزنيد تا حداکثر ميزان نور وارد اتاق شود و البته پنجره هم پهن تر به نظر آيد.

                                                                       زيبا ساختن مبلمان

خانه ي ساده و زيبا
خانه ي ساده و زيبا

براي افزودن طرح يا رنگ به محيط زندگي تان، البته در مقياس هاي کوچک، کوسن ها بهترين انتخاب اند. کوسن يا بالشتک تزييني به پارچه ي زيادي نياز ندارد. از اين رو، مي توانيد در پارچه فروشي ها به دنبال کناره هاي رنگارنگ از پارچه هاي ته توپ بگردي و با بهايي اندک آن ها را تهيه نماييد. به ويژه اگر طرح مورد نظر شما اجناس لوکس و مدرني را طلب مي کند – که غالباً هم قيمت شان بالاست – اين پيشنهاد خوبي براي شماست. همين طور مي توانيد در دست دوم فروشي ها و يا بازارهاي سنتي به دنبال منسوجات قديمي يا زده دار بگرديد. در اين مکان ها مي توانيد اجناس مورد نظرتان را با قيمت ارزان بخريد و به جاي رو انداز مبل يا روميزي از آن ها استفاده کنيد. پارچه هاي گلدوزي و قيطان دوزي شده براي روح بخشيدن به حال وهواي قديمي اتاق بسيار مناسب و عالي هستند.

انواع زيرانداز

پوشش هايي از جنس الياف طبيعي، هم چون الياف دريايي، کنف و الياف پوست نارگيل، بافت زبر و ناهموار و در عين حال جذابي دارند؛ از اين گذشته بسيار هم بادوام هستند. البته برخي از آن ها چنانچه غذا بر روي شان ريخته شود، به سختي پاک مي شوند و لکه بر روي سطح شان باقي مي ماند. اما حصيرها، زيراندازهاي کنفي و الياف دريايي چنان اند که لکه و چربي را به خود نمي گيرند.

زيبايي بامبو

بامبو گزينه ي خوبي از ميان چوب هاست. زيرا فضايي دوستانه و صميمي را به ارمغان مي آورد. اين نوع چوب براي کفپوش هم، مانند مبلمان، انتخاب عالي و درجه يکي است. تخته ها و الوارهاي ساخته شده از چوب بامبو، پرداخت پرجلا و براق و درخشاني دارند و نظافتشان هم آسان است. در ضمن، محيطي کاملاً شرقي و آرامش برانگيز در اتاق شما به وجود مي آورد.

 

ايران آذين

تنظيم براي تبيان: کهتري

سراج

تهرانپارس

پونك

كردستان

شهرك غرب

سعادت آباد

كامرانيه

يوسف آباد

Saturday, May 16, 2009

نكات كليدي در خريد خانه

مصطفي قلي خسروي، رئيس اتحاديه مشاوران املاك تهران

*هنگام خريد خانه،‌ خريدار و فروشنده هر كدام بايد حدود نيم درصد قيمت ملك خريداري شده را به بنگاه بپردازند
هنگام خريد خانه از داشتن از عايق حرارتى بودن ديوارهاى خارجى و نصب پنجره هاى دوجداره در ساختمان مورد نظر مطمئن شويد. مبحث نوزدهم مقررات ملى ساختمان تحت عنوان صرفه جويى در مصرف انرژى در زمينه عايق كارى ديوارهاى خارجى ساختمان هاى و عدم استفاده از پنجره هاى دوجداره است.
خصوصيات يك خانه خوب

 1- همسايگان خوب و مذهبي داشته باشد

 2- از منطقه گسل زلزله دور باش

 3- نزديك قنات هاي زير زميني نباشد

 4- از شلوغي خيابانهاي گذر اصلي دور باشد تا هم آلودگي هوا و سرب نداشته باشد 4- سند آن شخصي باشد و داراي سابقه نباشد

 5- از مكان و شخص مطمئني خريداري شود كه قبلا به چند نفر فروخته نشده باشد

 6- سقف آن هرچه بلندتر باشد

 7- سازه محكم و لوازم خوبي در آن به كار رفته باشد

 8- نورگير جنوبي داشته باشد (درتهران)

 9- مشرف نداشته باشد

 10- بوي غذا و نامطبوع در مشاعات و از همسايه ها به مشام نرسد

 11- واحدهاي كمتري داشته باشد و ...

* در پيش خريد آپارتمان بهترين راه و ضمانت جهت جلوگيري از کلاهبرداري چيست؟ در اين خصوص مورد به مورد فرق مي کند و نمي توان حکم کلي صادر کرد ولي شما مي توانيد با دريافت پيش سند صادره از شهرداري از مالک و همچنين تنظيم در يک آژانس معتبر از خطرات احتمالي بکاهيد.

* براي پيدا كردن خانه اي مناسب مي‌توانيم چند ويژگي مهم را فهرست كنيم: مقاومت ساختمان در برابر زلزله و استحكام پايه‌هاي آن در مقابل نشست زمين، اقتصادي بودن ساختمان چه از لحاظ خريد و چه نگهداري و زيبايي كه شامل مواردي مانند نورگير بودن، خوش نقشه بودن و غيره مي‌شود.
* آيا بيدي هست كه از اين بادها بلرزد؟ آنچنان درباره‌ي زلزله شنيده‌ايم و ترسيد‌ه‌ايم كه مهم‌ترين فاكتور در انتخابمان مقاوم بودن ساختمان در برابر زلزله است. متاسفانه تشخيص اينكه ساختمان مورد نظر از لحاظ زلزله مقاوم است يا خير كار راحتي نيست. نمي‌توان نوع و نحوه‌ي مصرف مصالح ساختمان را بعد از تكميل شدن آن ارزيابي كرد و ساختمان مقاوم را پيدا كرد. اما خوب است فاكتورهايي كه يك ساختمان را مقاوم مي‌كنند، بشناسيم. مثلا در سازه فولادي، نوع اتصالات و نيز مهاربندي آنها اهميت فراواني دارد. اما در سازه‌هاي بتني، چيزي كه مهم است، نوع بتن مصرفي و تعداد و قطر ميل‌گردهاي استفاده شده در آن است. اگر بتوانيم در طي زمان ساخته شدن ساختمان از يك كارشناس قابل اعتماد مشورت بگيريم و اين اطلاعات را به دست آوريم، كه موفق شده‌ايم، ساختمان مقاومي را انتخاب كنيم. اما اگر نتوانستيم، كه معمولا هم چنين است، ناچاريم همين سوالات را از مالك آن بپرسيم و پاسخ‌هاي او را با يك كارشناس در ميان بگذاريم. يعني ناچاريم به ادعاي مالك اعتماد كنيم. اما نكته‌اي كه خود ما مي‌توانيم از لحاظ پايداري ساختمان در برابر زلزله كنترل كنيم، ابعاد ستون‌ها در طبقات مختلف و پاركينگ است كه آيا با توجه به تعداد طبقات و بار وارد شده از طرف آنها، اين ستون‌ها جوابگو هست يا خير؟

* كدام طبقه؟!  در شهرهاي بزرگ اغلب مجبوريم آپارتمان‌هاي واقع شده در ساختمان‌هاي چند واحدي و بلند مرتبه را براي سكونت انتخاب كنيم. در اين صورت ممكن است بين افراد مختلف خانواده در مورد اينكه كدام طبقه مناسب‌تر است، اختلاف‌نظر پيش آيد.  اگر به سر و صدا حساس‌تر هستيد و زمان‌هاي حياتي استراحت را در منزل نمي‌خواهيد به هيچ عنوان از دست بدهيد، بهتر است از خير طبقه همكف و اول بگذريد.چون سر و صداي خودروها در پاركينگ و نيز دود آنها، اين امكان را از شما خواهد گرفت. به سمت طبقات بالاتر برويد كه با بالاتر رفتن آن، مناظر زيباتري را نيز مي‌توانيد از پنجره‌ها تماشا كنيد. اما طبقات آخر نرويد، چرا كه آنجا هم مشكلات خاص خود را دارد: مشكلات مربوط به پشت‌بام، بيشترين خرابكاري را در طبقه آخر به بار مي‌آورند. طبقات بالاتر يك مشكل ديگر هم دارند و آن اينكه امكان فرار اضطراري در مواقع زلزله و آتش‌سوزي احتمالي، كمتر خواهد بود.
* چند طبقه؟ چند واحد؟  قبل از اينكه براي بازديد منزلي آپارتماني برويد، به تعداد واحدهاي كل ساختمان توجه كنيد. تعداد مطلوب 15 تا 30 واحد است. كمتر از اين تعداد مديريت ساختمان را سخت كرده و تعداد بيشتر باعث شلوغي طبقات و راهروها خواهد شد. تعداد واحدهاي موجود در هر طبقه هم اهميت دارد. مخصوصا اگر واحدها در هر طبقه كنار هم قرار گرفته باشند و در آنها نزديك به هم باز شود. بهترين حالت در مورد آپارتمان‌هاي چند واحدي در يك طبقه، آپارتمان‌هاي مقابل هم و يا به صورت نيم طبقه است. البته شكل ايد‌ه‌آل آن است كه در هر طبقه يك واحد باشد، يا حداقل هر واحد در هر طبقه راهروي مخصوص به خود را داشته باشد


ادامه دارد ...

شهرك غرب
تهرانپارس
ساقدوش
اقدسيه
ظفر
مرزداران
اشرفي اصفهاني
بلوارفردوس

Tuesday, May 12, 2009

نکات موثر در طراحی وب سایت


الف) نکات موثر در طراحی وب سایت
ب)چگونه سایت خود را مطابق تکنولوژی جستجوگر ها طراحی کنید؟


چند  نکته موثر در طراحی وب سایت :

متنی که در باره نکات موثر در طراحی سایت خواهید خواند ترجمه از مقاله   Help web-farers to find their way  نوشته Matt Micklewicz است که متن انگلیسی آن در سایت www.sitepoint.com موجود می باشد :

چگونه به مسافران وب در پیدا کردن راهشان کمک کنیم ؟

ممکن است سایت شما پر از اطلاعات مفید در رابطه با محصولات یا خدمات شما باشد. اما اگر بازدیدکنندگان سایت شما نتوانند راه خود را براحتی در میان صفحات شما پیدا کنند دیگر هرگز آن سایت باز نخواهند گشت!
در کنار داشتن اطلاعات مفید، مهم ترین نکته در طراحی یک وب سایت طراحی صحیح پیوندهای بین صفحات آن سایت است که متاسفانه این نکته در طراحی بیشتر وب سایت ها نادیده گرفته می شود .

نکته ای که در ادامه خواهید خواند به شما کمک خواهد کرد تا بتوانید پیوندهای بین صفحات وب سایتتان را کاراتر و اصولی تر طراحی نمایید.

نکته 1: از لینکهای متنی استفاده کنید!

شاید استفاده از تصاویر یا اشکال گرافیکی در سایت بسیار وسوسه انگیز و اغوا کننده باشد اما بعضی مواقع یک کم هم بسیار زیاد است ! تا جایی که برایتان امکان دارد سعی کنید که پیوندهای موجود بین صفحاتتان را بصورت لینک های متنی طراحی کنید، زیرا این نوع لینکها بسیار موثر تر از لینکهای تصویری یا گرافیکی عمل می کنند . مطالعات نشان داده که اکثر بازدید کنندگان سایتها ابتدا لینکهای متنی را خوانده و سپس به سراغ لینکهای تصویری یا گرافیکی می روند .

نکته 2: یک راه حل خوب برای استفاده از لینکهای گرافیکی!

اگر شما ناچارید که از لینکهای تصویری یا گرافیکی در وب سایتتان استفاده نمایید حتما از پارامتر Alt برای تصویرتان استفاده کنید . استفاده از این پارامتر در طراحی لینکهای تصویری باعث می شود که کاربرانی که از کاوشگرهای متنی مانند lynx استفاده می کنند یا کاربرانی که گرافیک و تصویر را در کاوشگرهای خود غیر فعال کرده اند نیز بتوانند راه خود را در میان صفحات وب سایت شما پیدا کنند .به علاوه سعی کنید حتما در قسمت پایین هر صفحه با استفاده از لینکهای متنی راهنمایی واضح از سایتتان ارائه دهید تا صفحات اصلی سایت شما از این طریق نیز قابل دسترسی باشند .

نکته 3: یک صفحه با عنوان نقشه سایت طراحی کنید .

صفحه نقشه سایت می تواند یک راهنمای بسیار خوب برای کاربران سایت شما باشد. در طراحی صفحه نقشه سایتتان سعی کنید از یک ساختار درختی استفاده کنید بگونه ای که بخشهای مهم سایت بطور واضح در آن مشخص شده باشد و صفحات مربوط به هر کدام از بخشها به صورت زیر مجموعه آن بخش نمایش داده شوند . برای مثال می توانید سایت خود را به 4 بخش اصلی شامل محصولات، خدمات، سوال های رایج و تماس تقسیم کرده و عناوین صفحات مرتبط با هر یک از این بخش ها را در زیر آن قرار دهید بصورتی که به صفحه مربوط به خود لینک شوند . برای آشنایی بیشتر با ساختار نقشه سایت پیشنهاد می کنم که به چند وب سایت بزرگ مراجعه کنید و صفحه نقشه آنها را بررسی کنید.

نکته چهارم : از بکار بردن فریم پرهیز کنید.

تا جایی که امکان دارد سعی کنید از بکار بردن فریم در طراحی وب سایت تان پرهیز کنید. اکثر مرورگرهای رایج با نمایش فریم ها مشکل دارند و ممکن است کاربران هنگامی که در صفحه مقابل خود با چندین اسکرول بار مختلف روبرو می شوند به طور کامل گیج شوند ! اگر ناچارید که حتما از فریم ها در طراحی سایت خود استفاده نمایید پس خودتان را برای دوبرابر شدن کار آماده کنید زیرا لازم است که یک نسخه بدون فریم هم از سایتتان بسازید تا کاربرانی که کاوشگرهای آنها فریم ها را پشتیبانی نمی کند هم بتوانند از سایت شما استفاده نمایند.

نکته پنجم : از لینکهای حرکت دار بپرهیزید !

در طراحی صفحات خود سعی کنید از بکار بردن لینکهایی که در حال حرکت هستند یا لینکهایی که دائما تغییر رنگ می دهند یا چشمک می زنند پرهیز کنید . همچنین سعی نکنید که لینکهای بازدید شده و بازدید نشده را با تفاوت رنگ از یکدیگر متمایز کنید . تصور بر این است که اینکار بازدید کننده را در پیدا کردن راهش در میان صفحات کمک خواهد کرد اما بررسی ها نشان داده اینکار تنها باعث گیج شدن بازدید کننده ها می شود !

نکته 6 : فقط چند کلیک آنورتر!

محتویات سایت خود را همیشه در دسترس بازدید کننده نگاه دارید . هر صفحه از سایت شما باید از طریق هر صفحه دیگر قابل دسترسی باشد . سعی کنید پیوندهای میان صفحاتتان را طوری طراحی کنید که بازدید کننده در هر کجای سایت که باشد بتواند با حداکثر 4 کلیک خود را به صفحه مورد نظر برساند. شما باید به طور مرتب ساختار صفحات و ارتباط بین آنها را در سایتتان بررسی کرده و مشکلات احتمالی را بر طرف نمایید. بازدید کننده ها برای این به سایت شما می آیند که با شما و خدماتتان آشنا بشوند پس بهتراست کاری نکنید که آنها واردار شوند برای کسب اطلاعات در سایت شما حفاری کنند!

نکته 7 : جستجو چرا ؟ فقط لینک !

بعضی از سایتها سیستمی برای جستجو در میان اطلاعات خود دارند . اما سعی کنید تا جایی که امکان دارد از قرار دادن این سیستم در سایتتان بپرهیزید. حتی بهترین موتورهای جستجو هم در بعضی موارد نتایجی غیر از آنچه که شما می خواهید به شما ارائه می دهند و این باعث گیج و گم شدن شما در میان صفحات می گردد. در ضمن بیشتر کاربران هم طرز استفاده مفید از موتورجستجو را بلد نیستند. بنابراین پیشنهاد می شود که بجای استفاده از سیستم جستجو در سایتتان پیوندهای بین صفحاتتان را طوری دقیق و کارا طراحی کنید تا کاربران براحتی بتوانند از طریق لینکها به اطلاعات مورد نیاز خود دستیابی پیدا کنند و نیازی به استفاده از سیستم جستجو نباشد.
نکته 8 : مسیرهای متعددی در نظر بگیرید !

سعی کنید در طراحی پیوندهای بین صفحات سایت خود طوری عمل کنید که برای دستیابی به هر صفحه بیش از یک مسیر وجود داشته باشد و کاربران خود را به یک مسیر محدود نکنید . به عنوان راه حل در بیشتر سایتها از منوهای کرکره ای استفاده می شود که راهی موثر برای قرار دادن مسیرهای متفاوت در صفحه است بدون اینکه فضای زیادی در صفحه اشغال کند.


نکته 9 : اطلاعاتتان را متمرکز کنید !

سعی نکنید در سایتتان محل های زیادی را طراحی کنید و اطلاعاتتان را در میان آنها پراکنده کنید چون در این صورت ممکن است کاربران تان در میان انبوه صفحات سایت شما غرق شوند ! پراکندگی اطلاعات جزو مشخصه های یک وب سایت خوب نیست.

سایت خود را مطابق تکنولوژی جستجوگر ها طراحی کنید

1.
صفحات را مطابق ميل جستجوگر ها طراحي كنيد :
براي يك موتور جستجو گرافيك سايت شما يا فلش ها و كد هاي جاوا اسكريپت جذابي كه ساخته ايد اهميتي ندارد . بلكه چيزي كه يك موتور جستجو نياز دارد روان بودن كد نوشته شده در صفحات است . منظور من نوشتن كامنت در بين تگ ها يا رعايت كردن فاصله ها نيست بلكه استفاده از تگ هايي است كه جستجوگر ها از آنها استفاده ميكنند . تگ هاي مهم در يك صفحه وب عبارتند از : تگ title  و description  و  Keywordsو Alt  . ( اين روزها بعضي از موتور هاي جستجو فقط از تگ Keywords براي ارائه نتايج استفاده ميكنند ).
    
چند نكته :
•   
اگر از جدول ها براي ساخت صفحات سايتتان بهره گرفته ايد ، سعي كنيد از كد هاي ساده استفاده كنيد نه از تگ هاي تو در توي پيچيده .
•   
استفاده از فريم ها باعث سر گيجه موتور هاي جستجو ميشود كه به ضرر شماست . در ضمن استفاده از فريم ها ديگر در طراحي سايت ها متداول نيست .
•   
اگر از كد هاي جاوا اسكريپت استفاده كرده ايد براي فراخواني فايل هاي جاوا اسكريپت خارجي از كد هاي كوتاه استفاده كنيد .
•   
استفاده از تگ Alt در تگ تصاوير موتور هاي جستجو را در يافتن موضوع تصاوير كمك ميكند . حتما از اين تگ براي عكس ها استفاده كنيد .
•   
متن اصلي را قبل از عكس ها در صفحاتتان قرار دهيد و يا حداقل عكس ها را در ميان متن قرار دهيد .

2.
كلمات كليدي Keywords  :

استفاده از اين تگ بسيار اهميت داره و نوع كلمات استفاده شده در اون هم مهمه . سايت wordtracker كلمات كليدي خوبي را براي هر نوع سايتي پيشنهاد ميدهد كه ميتوانيد از آن بهره بگيريد . تعداد كلماتي كه ميتوان در اين تگ استفاده كرد محدوديت خاصي ندارد ، اما براي حصول نتيجه بهتر از 10 الي 15 كلمه برتر استفاده كنيد .
 3.
محتواي سايت :
بسياري از موتور هاي جستجو از متن اصلي صفحات براي يافتن كلمات كليدي استفاده شده در تگ keywords استفاده ميكنند . پس استفاده درست از كلمات كليدي و مطابقت آن كلمات با متن شما بسيار اهميت دارد. كلمات اصلي متن را در تگ heading و يا bold بگذاريد و يا آن را لينك كنيد تا جستجوگر ها به آن لغات اهيت ويژه اي دهند .
 4.
عنوان سايت :
تگ title يكي از مهم ترين بخش ها از ديد جستجوگر هاست . عنوان صفحات نيز بايد مانند كلمات كليدي درست و مطابق متن انتخاب شود . چون گاهي موتور هاي جستجوگر به عناوين صفحات بيش از كلمات كليدي اهميت ميدهند . تعداد كلماتي كه در عنوان صفحات استفاده ميكنيد نيز براي اينكه از حد استاندارد جستجوگر ها خارج نباشد بايد حداكثر 9 كلمه باشد .
 5.      
تگ توضيحات  :
موتور هاي جستجو هنگام نشان دادن نتايج جستجوي خود ، اطلاعات تگ متاي توضيحات هر صفحه را براي نمايش توضيحات آن سايت نمايش ميدهند .بنابراين نوشتن توضيحات جذاب و درست بيننده را به سوي سايت شما جذب ميكند . استاندارد تعداد كلمات اين تگ 20 الي 25 كلمه ميباشد .

6.
گرافيك :
استفاده از عكس اگر چه زيبايي خاصي به سايت شما ميدهد اما حتي با تگ ALT نيز يك عكس به اندازه چند كلمه قدرت ندارد . چون موتور هاي جستجو فقط كلمات را ميشناسند و عكس ها را هم با تگ Alt آنها شناسايي ميكنند . بنا براين استفاده از عكس به جاي لينك و يا بجاي متن از خوانايي سايت شما براي چشم هاي يك موتور جستجوگر مي كاهد .
 
7.
نقشه سايت  :
نقشه سايت كمك بسياري به جستكوگر ها ميكند تا تمام صفحات سايت شما را شناسايي كنند . ابزار هاي زيادي بر روي وب هست كه نقشه سايت شما را در چند كليك ميسازد .
 
8.
لينك هاي هدايتگر :
لينك هايي كه به ديگر صفحات سايت ميدهيد بايد ساده باشد . استفاده از منوهاي pop up  و فلش و مانند آن از خوانايي لينك هاي شما مي كاهد .اگر مجبور به استفاده از لينك هاي پيچيده در طراحي سايت هستيد ميتوانيد از لينك هاي ساده در انتهاي صفحات استفاده كنيد تا موتور هاي جستجوگر نيز بتوانند لينك هاي شما را شناسايي كنند .
 
رعايت اصول فوق باعث ميشود تا سايت شما در نتيجه جستجوي جستجوگر هاي معروف رتبه بالاتري را بدست آورد .

رکود فرصت خوبی برای تولید مسکن است

دوران رکود فرصت خوبی برای مسوولان، دست اندرکاران و انبوه سازان است که به برنامه ریزی بپردازند و در راستای فعال کردن بخش تولید گام بردارند تا در پایان این دوره با بحران روبه رو نشویم.

ایرج رهبر رییس انجمن انبوه سازان مسکن استان تهران در گفت وگو با ایسنا، درباره رکود ایجاد شده در بازار مسکن اظهار کرد: اگر در دوران رکود به فکر تولید نباشیم پس از پایان این دوره مجددا با وضعیت سینوسی یا کاهش و افزایش متناوب در قیمت مسکن روبه رو می شویم.
رهبر با اشاره به اینکه رکود آثار منفی بسیاری دارد، تصریح کرد: در دوران رکود تقاضا وجود دارد و روز به روز افزایش می یابد این در حالی است که اگر تولید وجود نداشته باشد علاوه بر انباشت تقاضا با افزایش مجدد قیمت ها نیز روبه رو می شویم.
رییس انجمن انبوه سازان مسکن استان تهران در ادامه گفت: اگر بین عرضه و تقاضا تعادل ایجاد نکنیم انباشت تقاضا باعث بروز ضرر و زیان در آینده می شود.
به گفته او تا زمانی که مشکل نقدینگی حل نشود و گردش مالی در بخش مسکن اتفاق نیفتد، رکود ادامه دارد.
ماجرای تفاهم با انبوه سازان
رییس انجمن انبوه سازان مسکن استان تهران همچنین تفاهم نامه منعقد شده بین وزارت مسکن و شهرسازی و انبوه سازان را گام خوبی دانست و اظهار کرد: عقد این تفاهم نامه از خواسته های بخش خصوصی و انبوه سازان برای همکاری با طرح مسکن مهر بود.
وی خاطرنشان کرد: انبوه سازان از ابتدای طرح مسکن مهر واگذاری زمین به تعاونی ها را امری نادرست می دانستند، زیرا این تعاونی ها از مدیریت لازم برخوردار نبوده و با ساخت و ساز نیز آشنایی نداشتند. رهبر ادامه داد: بهتر بود زمین های طرح مسکن مهر از ابتدا در اختیار انبوه سازان قرار می گرفت تا با نظارت وزارت مسکن و شهرسازی، واحدهای مسکونی احداث و سپس در اختیار مصرف کنندگان قرار می گرفت.
وی گفت: متاسفانه همکاری انبوه سازان با طرح مسکن مهر زمانی آغاز شد که بیشتر زمین های وزارت مسکن در اختیار تعاونی ها قرار گرفته و باز پس گرفتن آنها کار ساده ای نیست.
رییس انجمن انبوه سازان مسکن استان تهران افزود: تا به حال تعداد کمی زمین به انبوه سازان واگذار شده است و امیدواریم وزارت مسکن و شهرسازی زمین هایی را تدارک ببیند تا همکاری انبوه سازان با طرح آغاز شود.
رهبر حداقل هزینه لازم برای ساخت یک واحد مسکونی 100 متری با احتساب مشاع، در طرح مسکن مهر را 40میلیون تومان اعلام و تصریح کرد: به دلیل میزان کم آورده متقاضیان و وجود مشکل در ارائه تسهیلات بانکی انبوه سازان نگران تامین منابع مالی بودند و وارد عمل نمی شدند. وی اضافه کرد: چنین مشکلاتی منجر به عقد تفاهم نامه میان وزارت مسکن و شهرسازی و انبوه سازان شد.


 




Thursday, May 7, 2009

قيمت مسكن تهران در سال 86، ده درصد رشد داشت!

رئيس اتحاديه مشاوران املاك با اعلام اينكه اميدواريم قيمت مسكن در سال جاري افزايش نيابد گفت: متوسط قيمت مسكن در تهران سال گذشته 8 تا 10 درصد افزايش داشت.

مصطفي قلي خسروي در گفت‌وگو با فارس اظهار داشت: اميدواريم كه قيمت مسكن در سال جاري افزايش نداشته باشد؛ چراكه زماني كه قيمت مسكن افزايش مي‌يابد، ركود نيز وارد بخش مسكن مي‌شود.

وي ادامه داد: قيمت مسكن از ابتداي سال 86 تا پايان همان سال به طور متوسط 8 تا 10 درصد افزايش داشت، اما اين رشد قيمت نسبت به سال 85 بسيار كمتر بوده است.
قلي خسروي با بيان اينكه جهش قيمت مسكن در سال 85 بسيار چشمگير بود گفت: رشد بيش از حد قيمت مسكن در سال گذشته با تدابير دولت مهار شد اما خريد و فروش مسكن وارد ركود شد.
رئيس اتحاديه مشاوران املاك افزود: مطمئنا ركود خريد و فروش مسكن در سال گذشته به دليل رشد بيش از حد قيمت مسكن در سال 85 بود؛ چرا كه اين رشد قيمت موجب شده بود تا قدرت خريد متقاضيان مسكن به شكل قابل توجهي كاهش يابد.

*بازار اجاره بها تابع قيمت مسكن
قلي خسروي در خصوص بازار اجاره بهاي مسكن در سال جاري گفت: بازار اجاره بهاي مسكن تابع قيمت مسكن است يعني اگر قيمت مسكن در سال جاري افزايش يابد بهاي اجاره بهاي مسكن نيز رشد خواهد داشت.
وي در پاسخ به اينكه قيمت زمين در تهران طي ماه‌هاي گذشته رشد زيادي داشته و احتمالا قيمت مسكن در ماه‌هاي جاري افزايش خواهد داشت، اظهار داشت: ‌رشد قيمت زمين در تهران بستگي به رشد قيمت مسكن و آپارتمان دارد بنابراين به نظر نمي‌رسد قيمت زمين در ماه‌هاي اخير رشد بيشتري نسبت به قيمت مسكن و آپارتمان داشته باشد.
به گفته وي، قيمت آپارتمان نوساز با قيمت زمين در همان منطقه برابري مي ‌كند بنابراين بايد ساخت و ساز را جدي گرفت.
الهيه
گلبرگ غربي
*مشاوران املاك موافق كاهش قيمت
قلي خسروي بابيان اينكه مشاوران املاك موافق پايين آمدن قيمت مسكن هستند گفت: مشاوران املاك موافق كاهش قيمت مسكن بوده و هستند و همواره سعي مي‌كنند از افزايش قيمت مسكن جلوگيري كنند؛ چرا كه اگر قيمتها افزايش يابد خريد و فروش صورت نمي‌گيرد.
وي افزود: براي افزايش قدرت خريد مسكن بايد تا 80 درصد قيمت ساختمان و تسهيلات پرداخت شود، اما متأسفانه به دليل اينكه اعطاي تسهيلات در كشور با فرهنگ ما همخواني ندارد، بانك‌ها در سال‌هاي گذشته از اين فرصت نهايت استفاده را برده و اقدام به خريد زمين كردند.

*تعطيلي 668 بنگاه املاك در سال گذشته
رئيس اتحاديه مشاورين املاك كشور در خصوص تعطيلي بنگاه‌هاي متخلف مسكن گفت: از ابتداي فروردين تا 27 اسفند ماه سال گذشته بر اساس قانون نظام صنفي حدود 668 بنگاه مسكن تعطيل شد.
به گفته وي طبق ماده 27، مشاورين املاكي كه بدون پروانه كسب فعاليت داشتند، توسط اماكن نيروي انتظامي پلمپ شده‌اند كه 269 فقره آن مشاورين املاكي بودند كه با وجود دارا بودن مجوز كسب تخلف كرده بودند.
وي در رابطه با حق الزحمه مشاورين املاك، گفت: در حال حاضر نرخ حق‌الزحمه مشاورين املاك تا 30 ميليون تومان معادل نيم درصد، از 30 تا 50 ميليون تومان معادل 75 صدم درصد از 50 تا 100 ميليون تومان معادل نيم درصد و از 100 ميليون به بالا معادل يك چهارم درصد قيمت معامله است.

وي ادامه داد: حق‌الزحمه مسكن مورد معامله‌اي كه قيمت آن بيش از 200 ميليون تومان باشد براي 100 ميليون تومان اول آن 550 هزار تومان و براي 100 ميليون تومان دوم آن 250 هزار تومان دريافت خواهد شد.
گيشا
نارمك
ميرداماد
فرجام شرقي
دزاشيب

Sunday, May 3, 2009

پیش‌بینی بازار مسکن تهران در سال 88؛ گران‌می‌شود یا ارزان؟

قیمت مسکن در سال 88 کاهش می‌یابد یا گرانی شدید دوباره به بازار راه خواهد یافت؛ آیا در وضعیت کنونی بازار مسکن می‌توان گفت که خانه ارزان شده است؟ این دو سوال اساسی است که بسیاری از نیازمندان یک سرپناه ساده بارها در ذهن خود مرور کرده و جواب آن را از کارکنان و کارشناسان فعال در مراکز معاملات املاک و یا مطبوعات اقتصادی طلب می‌کنند.

مصطفی‌قلی خسروی رئیس اتحادیه املاک و مسکن در گفتگو با آفتاب در پاسخ به این سوالات بلافاصله از انبوه‌سازان مسکن انتقاد می‌کند و می‌گوید: «در یک روزنامه اقتصادی به نقل از یک انبوه‌ساز نوشته شده که رکود بازار مسکن اقتصاد کشور را تهدید می‌کند. حال مردم قضاوت کنند که عامل گرانی مسکن چه افرادی هستند».

او می‌گوید: «مشاورین املاک موافق کاهش قیمت مسکن هستند چرا که هرچه قیمت ملک کاهش یابد تعداد معاملات بیشتر می‌شود و کسب و کار ما رونق می‌گیرد. به طور مثال اگر قیمت یک ملک 105 میلیون تومانی به 100 میلیون تومان کاهش یابد احتمال فروش آن با توجه به قدرت خرید مردم بیشتر می‌شود».

خسروی برخلاف انبوه‌سازان معتقد است که نیاید نگران رکود بازار مسکن بود و آنچه اکنون اهمیت دارد کاهش قیمت ملک تا سطح قدرت خرید مردم است.

او با انتقاد از انبوه‌سازان می‌گوید: «از سال‌ها پیش انبوه‌سازان برای فروش خانه‌ها تعاریف جدیدی را وارد بازار و قیمت انباری و پارکنیگ را از ملک جدا کردند که خود موجب گرانی خانه ‌شد. در حالی که یک ملک با انباری و پارکینگ تعریف می‌شود و درخواست پول بیشتر برای اجزاء یک ملک معنی ندارد. کار تا جایی پیش رفت که هر لحظه تصور اینکه در تعاریف جدید آنها بهای جداگانه‌ای از یک ملک جهت آشپزخانه و سرویس بهداشتی و کف‌پوش طلب شود ما را آزار می‌داد».

رئیس اتحادیه فروشندگان املاک و مسکن در مورد و وضعیت کنونی بازار مسکن می‌گوید: «در حال حاضر مسئولان محترم به فکر ساماندهی بازار و جلوگیری از هرگونه هرج و مرج و افزایش بی‌رویه قیمت ملک هستند بنابراین عده‌ای منافع خود را در خطر می‌بینند».

او با بیان اینکه قیمت ملک در دو و سه سال گذشته بی‌رویه و به شدت افزایش یافته است تصریح می‌کند: «اکنون زمان آن رسیده که قیمت‌ها شکسته و توازنی در بازار ایجاد شود. مبارزه برای رسیدن به این خواست مهم تا زمانی که قیمت‌ها به سطح مطلوب و عادلانه برسد ادامه خواهد داشت».

خسروی می‌افزاید: «ما می‌گوییم جمهوری اسلامی الگوی دیگران است پس باید به شعارهای عدالت اجتماعی و اقتصادی که البته تاکنون برای آن کارهای زیادی شده دست یابیم و جلوی «سواداگری‌های نامعقول»‌ را بگیریم تا قیمت‌ها دچار افزایش بی‌رویه نشوند».

رئیس اتحادیه فروشندگان املاک و مسکن ادامه می‌دهد: «برای طرح و اجرای کد رهگیری معاملات مسکن که در جهت ساماندهی بازار و کنترل قیمت‌ها موثر است از مسئولان و وزارت اقتصاد و دارایی که همکاری مناسبی داشته و دارند تشکر می‌کنیم چرا که این اقدام می‌تواند از گرانی بی‌دلیل خانه و سوادگری‌های نامعقول جلوگیری کند و در نهایت به نفع مردم و حتی فعالان معاملات و مشاوران املاک تمام شود».

خسروی می‌افزاید: «در این راه باید مردم نیز به ما و دولت کمک کنند و برای انجام معاملات خود به مراکز مشاوره و فروشی که نشان ساماندهی بازار مسکن را دارند مراجعه کنند. رسانه‌ها نیز با اطلاع‌رسانی بیشتر در این زمینه و شفاف‌سازی نقش مهمی در هدایت مردم به این مراکز و در نهایت ساماندهی بازار مسکن و جلوگیری از هرج و مرج و گرانی خواهند داشت».

رئیس اتحادیه مشاوران املاک و مسکن در مورد وضعیت قیمت مسکن در سال آینده می‌گوید: «تعادل در بازار مسکن و قیمت خانه هنوز برقرار نشده ولی با ادامه سیاست‌هایی نظیر کد رهگیری معاملات مسکن، ساخت و سازها و حمایت مسئولان از این بخش قیمت مسکن در سال آینده کاهش خواهد یافت».

او در پاسخ به اینکه با آغاز سال 88 چه توصیه‌ای برای متقاضیان خرید مسکن دارید می‌گوید: «متقاضیان واقعی و استفاده‌کنندگان مسکن اقدام به خرید کنند چرا که حتی اندکی کاهش قیمت، ضرری را متوجه آنان نمی‌کند. اما سوداگران دست از تحریک بازار و خرید خانه‌هایی که می‌تواند به نیازمندان واقعی فروخته شود بردارند چرا که با کد رهگیری و اخذ مالیات از بیش از دو معامله فرصتی برای سودجویی در این بازار نخواهند داشت».

- مسکن قیمت ندارد!

اما برخلاف نگاه مثبت مصطفی قلی خسروی، رئیس اتحادیه مشاوران املاک و مسکن،‌ برخی فعالان و کارشناسان خرید و فروش ملک وضعیت بازار در سال 88 را چندان روشن نمی‌دانند و معتقدند پیش‌بینی در مورد کاهش قیمت مسکن با توجه به سیاست‌های دولت نمی‌تواند از دقت لازم برخوردار باشد.

در این خصوص قربان قنبری از کارشناسان مسکن می‌گوید: «درست است که قیمت‌ها مقداری کاهش یافته اما معاملات ملک در بازار راکد است و خرید و فروش بسیار اندک انجام می‌شود. به طور مثال ما در طی سال 86 فروش 7 تا 8 ملک را در شرق تهران ثبت کردیم اما سال 87 حداکثر 2 تا 3 مورد معامله درهمین منطقه داشتیم».

او در مورد کاهش قیمت مسکن یا افزایش آن می‌گوید: «دو سال و نیم پیش در نارمک قیمت یک آپارتمان نوساز متری 630 هزار تومان بود ولی ناگهان قیمت‌ها افزایش شدید یافت و حتی به متری 2 میلیون و 700 هزار تومان نیز رسید. اکنون که گفته می‌شود قیمت ملک پایین آمده به این معنا است که می‌توان آپارتمان متری 640 هزار تومانی 2 سال و نیم پیش را متری یک میلیون و پانصد هزار تومان خرید».

قنبری در عین حال تاکید می‌کند: «دراین آشفته بازار مسکن، خانه و آپارتمان هیچ قیمتی ندارد و هر کسی که به پول خود نیاز ندارد همچنان ملک خود را متری 2 میلیون و 700 هزار تومان قیمت‌گذاری کرده و هر کسی که به پول نیاز دارد حاضر به فروش با قیمت کمتر تا سقف معینی است».

او در مورد کد رهگیری و تاثیر آن بر کاهش قیمت‌ها می‌گوید: «کد رهگیری کار معاملات را برای ما سخت ‌تر کرده است اما تاثیری نیز نمی‌تواند بر کاهش قیمت مسکن داشته باشد تنها نکته مثبت کد رهگیری به درآمدهای مالیاتی دولت و افزایش آن از این راه باز می‌گردد. که در شرایط اخذ مالیات از سازندگان و فروشندگان احتمال اینکه قیمت‌ها تا اندازه‌ای بالا رود نیز وجود دارد».

- 400 درصد گرانی، 40 درصد ارزانی؛ گرانی باز می‌گردد

محمدحسین متین، کارشناس و مشاور خرید و فروش مسکن نیز معتقد است: «قیمت ملک طی 2، 3 سال پیش، نسبت به قبل، تا 400 درصد افزایش یافت ولی در حال حاضر با توجه به رکودبازار برخی‌ حاضرند ملک و آپارتمان نوساز خود را با 20 تا 45 درصد تخفیف با توجه به منطقه بفروشند. پس نمی‌توان گفت که قیمت مسکن پایین آمده یا ارزان شده است».

او ادامه می‌دهد: «علاوه بر این قیمت ملک به شدت وابسته به منطقه و مقاومت فروشنده آن است. به طور مثال در مناطق شمال شهر فروشنده‌ها حاضر نیستند ملک خود را با قیمت ارزان یا تخفیف زیاد بفروشند و تنها برخی که نیاز به پول نقد دارند حداکثر تا 20 درصد حاضر به فروش زیرقیمت قبل که افزایش چندصددرصدی داشت می‌شوند. این در حالی است که قیمت مسکن و آپارتمان در مناطق جنوب شهر و خارج شهر (حاشیه‌ها) که ساکنان و متقاضیان سکونت در آن از قدرت خرید کمتری برخوردارنند کاهش بیشتری دارد و یک ملک حتی تا 45 درصد ارزان‌تر فروخته می‌شود».

متین درباره وضعیت یک ماه آخر سال 87 می‌گوید: «قیمت در یک ماه آخر سال با چند ماه گذشته هیچ اختلافی نداشت و نه افزایش و نه کاهش قیمت شامل آپارتمان و املاک نشده بود و با وجود اینکه برخی تصور می‌کردند پایان سال تغییری در وضع بازار ایجاد خواهد کرد اما رکود همچنان ادامه داشت».

این کارشناس خرید و فروش مسکن درباره علت رکود اخیر بازار مسکن می‌گوید: «نبود یا کمبود پول در بازار و جلوگیری از ارائه تسهیلات بانکی به افراد مختلف از عوامل اصلی این رکود است. در حال حاضر دارایی بسیاری از سرمایه‌داران و حتی بانک‌ها ملک است و کمبود پول در بازار این ملک‌ها را بر دست صاحبانشان باقی گذاشته است».

او درباره تسهیلات 18 میلیون تومانی بانک مسکن گفت: «این تسهیلات ارائه می‌شود اما چنین مبلغی تنها 5 تا 10 درصد قیمت یک آپارتمان آن هم در وضعیت فعلی است. بنابراین این وام‌ها به هیچ وجه در تغییر بازار و یا بهبود خرید وفروش تاثیری نمی‌گذارد».

متین آینده بازار مسکن و قیمت در سال 88 را اینگونه پیش‌بینی می‌کند: «سال جاری تا برج 3 تغییری در بازار و قیمت‌ها نداریم ولی در تابستان بازار با اندکی تغییر رو به رونق می‌رود و در پی این تغییر در اواخر تابستان واوایل پاییز با توجه به گرانی‌ها قیمت مسکن دوباره افزایش می‌یابد».

او درباره اجاره بهای مسکن نیز می‌گوید: «اجاره بهای مسکن و رهن کامل از یک فرمول کلی پیروی می‌کند و یک ششم قیمت هر ملک را رهن و اجاره می‌دهند. بنابراین می‌توان گفت که تا اندازه‌ای قیمت اجاره‌بها نیز کاهش داشته ولی این در سال جدید به هیچ وجه قابل پیش‌بینی نیست».

Saturday, April 25, 2009

هشدار و اطلاعیه مهم اتحادیه املاک کرج بزرگ به شهروندان محترم و مشاورین املاک کرج

بر اساس مصوبه مورخه 6/5/82 مجلس شورای اسلامی در خصوص منع خرید و فروش واگذاری اراضی فاقد کاربری مسکونی برای امر مسکن به شرکت های تعاونی مسکن و سایر اشخاص حقیقی و حقوقی بدین وسیله به شهروندان محترم اعم از افراد حقیقی و حقوقی اعلام می دارد از خرید این گونه زمین های فاقد کاربری مسکونی از قبیل زمین هایی که در کاربری زراعی، کاربری آموزش و پرورش، طرح کاربری فضای سبز و امثالهم قرار دارند و فاقد کاربری مسکونی می باشند اکیداً خودداری نمایند و به مشاورین املاک نیز متقابلاً و صراحتاً ابلاغ می گردد از تنظیم این گونه قراردادهای فوق الذکر حتی در صورت توافق متعاملین قویاً اجتناب نمایند. ظرف چند سال اخیر بسیاری از زمین های مزروعی و باغات در درازمدت و به تدریج به مناطق مسکونی تبدیل گردیده و مشکلات جبران ناپذیری برای مسوولان مربوطه و شهروندان به وجود آورده از قبیل ارائه خدمات شهری مانند آب، برق، گاز، تلفن، سند مالکیت و امثالهم. در صورتی که ممکن است تنظیم قرارداد این گونه زمین های فاقد کاربری مسکونی در مشاورین املاک قانونی صورت نگرفته باشد اما تنظیم قرارداد مجدد توسط مشاورین املاک قانونی برای این گونه مناطق به استناد قولنامه های عادی و یا بدون مجوز از شهرداری های مناطق موجب مشروعیت بخشیدن به معاملات غیر مجاز تلقی می گردد. امید است با تقویت امکانات پلیس ساختمان توسط مسوولان محترم این گونه زمین های مزروعی و باغات به مناطق مسکونی تبدیل نشود تا افراد بی اطلاع نسبت به خرید آن اقدام ننمایند و مشاورین املاک هم ناآگاهانه احتمالاً در تنظیم مبایعه نامه و امثالهم نقشی نداشته باشند. اتحادیه املاک کرج پیرو بخشنامه های قبلی مجدداً متذکر می گردد حتی در صورت توافق کتبی متعاملین از خرید و فروش مشاعیات آپارتمان ها از قبیل پیلوت تحت عنوان همکف و سایر مشاعیات و از پیش فروش آپارتمان هایی که فاقد نقشه جواز از شهرداری های مناطق می باشند اکیداً خودداری نمایند. به طور مثال یک مجتمع 12 واحدی که در 4 طبقه مجوز از شهرداری منطقه دریافت داشته، در هنگام ساخت و ساز 2 واحد بدون مجوز احداث بنا نموده و آن را به 14 واحد افزایش داده تا بعداً رفع خلاف نماید. مشاور املاک حق تنظیم مبایعه نامه برای 2 واحد اضافه بنای غیرمجاز را ندارد و تعهد فروشنده برای رفع خلاف دلیل بر مشروعیت معامله نیست. ممکن است برای 2 واحد اضافه بنای غیر مجاز توسط مسوولان مربوطه حکم تخریب صادر گردد. شایان الذکر است با تقدیر و تشکر از فرماندار محترم جناب آقای مهندس خدمتگزار و جناب آقای مهندس ربانی و سایر مسوولان محترم که کمیته مبارزه با ساخت و سازهای غیر مجاز در محل فرمانداری به طور متوالی برگزار نموده اند و اتحادیه املاک هم یکی از صاحب نظران در جلسه فوق
می باشد به همراه روسای محترم مجامع امور صنفی و کمیسیون محترم نظارت اداره بازرگانی کرج تا حصول نتیجه نهایی ادامه یابد و با توجه به این که در حال حاضر به غیر از کمالشهر، ماهدشت، محمد شهر، هشتگرد و غیره حدود 2500 واحد صنفی مشاور املاک فقط در محدوده مرکزی کرج وجود دارد و اتحادیه املاک کرج پیرو پیشنهاد و درخواست های مکرر مجدداً اعلام می دارد برای این که بتواند کنترل و نظارت بیشتری بر عملکرد اعضاء و چگونگی معاملات داشته باشد خواهشمند است با هماهنگی اداره محترم بازرگانی کرج و مجامع محترم امور صنفی اکیداً خودداری گردد. در پایان از شهروندان عزیز و مشاورین محترم املاک خواهشمندیم قبل از انجام هرگونه معامله نسبت به آگاهی از وضعیت ملکی مورد معامله به شهرداری منطقه مربوطه مراجعه کنند تا مطمئن شوند که زمین یا بنای احداثی دارای مجوز کاربری مسکونی می باشد حتی با داشتن سند ممکن است با صلاح دید مسوولان محترم مسکن و شهرسازی ملک مورد معامله در تعریض یا در تخریب خیابان و یا در طرح تفصیلی کوتاه مدت و یا دراز مدت قرار گرفته باشد. مخصوصاً آپارتمان های قولنامه ای، آیا دارای جریمه سنگین نیست و یا ساختمان ویلایی دارای عقب نشینی نمی باشد. سپس برای انجام معامله اقدام فرمایید.
امید است مشاورین املاک محترم کرج با همکاری اتحادیه املاک و شهروندان عزیز، مسوولان محترم شهر کرج را در امر ساخت و سازهای غیر مجاز یاری فرمایند. از شهروندان محترم خواهشمندیم جهت انجام هر گونه معامله فقط به مشاورین املاک مجاز در سطح شهر مراجعه فرمایند و از مراجعه به شرکت های ساختمانی جهت خرید و فروش خودداری نمایند که اتحادیه املاک مسوولیتی در مقابل معاملات در خارج از واحدهای صنفی مشاورین املاک مجاز در محدوده مرکزی کرج ندارد. شهروندان و مشاورین املاک مجاز در محدوده مرکزی کرج ندارد. شهروندان و مشاورین املاک کرج هر گونه انتقاد یا پیشنهاد خود را با تلفن های 2232076 و 2244992 یا کتباً به آدرس کرج، میدان آزادگان، اول خیابان برغان، خیابان روبروی شورای شهر اتحادیه املاک کرج با ذکر آدرس دقیق خود با ما در میان بگذارند. قبلاً از همکاری کلیه مسوولان محترم و مشاورین املاک و شهروندان عزیز از طرف هیأت رئیسه و کلیه پرسنل سپاسگذاریم.

رئیس اتحادیه صنف مشاورین املاک کرج بزرگ
حسین فرجی

Tuesday, April 21, 2009

تصویب نامه کمیسیون موضوع اصل 138 قانون اساسی

جمهوری اسلامی ایران


رئیس جمهور

 

تصویب نامه کمیسیون  موضوع  اصل 138 قانون  اساسی

 

بسمه تعالی

"با صلوات بر محمد و آل محمد"

 

وزارت بازرگانی- وزارت مسکن و شهرسازی- وزارت امور اقتصادی و دارایی

وزارت نفت- وزارت نیرو - وزارت کشور

وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات- وزارت دادگستری

 

وزیران عضو کارگروه مسکن به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران موارد ذیل را در خصوص طرح ساماندهی معاملات املاک و مستغلات کشور تصویب نمودند:

 

1-            وزارت بازرگانی مکلف است حداکثر تا پایان دی ماه 1387، سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات را تشکیل و نسبت به اتصال تمامی دفاتر مشاورین املاک دارای پروانه کسب و دفاتر اسناد رسمی به بانک مذکور اقدام نماید، به گونه­ای که امکان اختصاص و پیگیری کد رهگیری معاملات املاک و مستغلات برای آنها فراهم شود.

 

2-            ثبت هر گونه معامله راجع به عین یا منفعت املاک و مستغلات اعم از بیع، اجاره، وکالت، هبه، صلح و غیره بدون کد رهگیری در دفاتر اسناد رسمی ممنوع بوده و دفاتر مذکور موظفند در زمان ثبت معاملات ضمن احراز هویت اشخاص حقیقی و حقوقی که به وسیله سازمان ثبت احوال کشور (کد ملی) و سازمان ثبت اسناد و املاک کشور (کد اشخاص حقوقی) در اختیار قرار می­گیرد، کد رهگیری(شناسه) معاملات یاد شده را نیز ثبت نمایند.

تبصره 1- کلیه دفاتر مشاورین املاک موظفند از تاریخ اتصال به سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات تمامی معاملات را در سامانه مذکور ثبت نموده و کد رهگیری به آنها تخصیص دهند.

 

3-            وزارتخانه­های کشور، نیرو، نفت، امور اقتصادی و دارایی و ارتباطات و فناوری اطلاعات مکلفند از ارائه هر گونه خدمات در خصوص آب، برق، گاز، تلفن، مفاصاحساب مالیاتی و نظایر آن به مالکان، مستأجران یا وکلایی که تاریخ قرارداد آنها پس از پایان دی ماه 1387 بوده و فاقد کد رهگیری باشد، خودداری نمایند.

تبصره 1- وزارت بازرگانی موظف است امکان استعلام کدهای رهگیری به صورت الکترونیکی و برخط، توسط دستگاه­های یاد شده را فراهم نماید.

 

4-            کلیه ادارات امور مالیاتی موظفند در فرآیند استعلام دفاتر اسناد رسمی برای نقل و انتقال رسمی ملک، کد رهگیری ثبت معامله مذکور در سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات کشور را مطالبه نمایند.

 

5-            وزارتخانه¬های بازرگانی و دادگستری مکلفند بر حسن اجرای این تصویب‌نامه نظارت و نسبت به گزارش عملکرد ماهانه به کارگروه مسکن اقدام نمایند.



v    این تصویب نامه در تاریخ 21/10/1387 به تأیید مقام محترم ریاست جمهوری رسیده است.

 

v    رونوشت به دفتر مقام معظم رهبری، دفتر رییس جمهور، دفتر رییس قوه قضاییه، دفتر رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام، دفتر معاون اول رییس جمهور، معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور، معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رییس جمهور، معونت حقوقی و امور مجلس رییس جمهور، معاونت اجرایی رییس جمهور، دیوان محاسبات کشور، دیوان عدالت اداری، سازمان بازرسی کل کشور، اداره کل قوانین مجلس شورای اسلامی، اداره کل قوانین و مقررات کشور، اداره کل حقوقی، کلیه وزارتخانه­ها، سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، دبیرخانه شورای اطلاع رسانی دولت و دفتر هیأت دولت ابلاغ شده است.

 

Monday, April 13, 2009

بررسی مشکلات آپارتمان نشینی در منطقه قاسم آباد

مقدمه

مسكن بعدي از زندگي انسان

افزايش جمعيت باعث تغيير وضع مسكن شد. مساكن امروزي گذشته از حفظ و حراست انسان از سرما و گرما وظايفي ديگر نيز بر عهده دارند. در حقيقت مسكن امروزي نه تنها مكاني براي آسايش و فراغت انسان است، بلكه مي‌تواند در جهت اعتلاي فكري و روحي انسان مؤثر واقع شود و موجبات پيشرفت وي را فراهم آورد. بنابر اين در جهان امروز مسكن به عنوان يكي از نيازهاي ضروري انسان، كاركردهاي متنوعي دارد. برخي صاحب‌نظران موفقيت‌آميز بودن يك مسكن را در گرو 4 هدف مي‌دانند:

1-  بايد داراي ارزش‌هاي فرهنگي و اجتماعي باشد.

2-  بايد به اندازه كافي ارزان باشد.

3-  بايد بهداشت ساكنين را تأمين كنند.

4-  بايد تعمير و نگهداري در دوران عمر ساختمان در كمترين سطح باشد.

در حقيقت مسكن به عنوان بعدي از زندگي انسان با ساير ابعاد زندگي انسان در ارتباط و كنش متقابل است به طوري كه بر يكديگر تأثير مي‌گذارند و از يكديگر تأثير مي‌پذيرند،بنابراين براي مطالعه‌ي مسكن در يك جامعه بايد به ساير عواملي كه مستقيماًبه آن ارتباط دارند توجه كافي شود.

به طورمثال اگر مسكني كه ساخته مي‌شود با شرايط اقتصادي- اجتماعي- فرهنگي ومادي يك جامعه تطابق و هم‌خواني نداشته باشد ويا با اسلوبي غير از آن چه بايد ساخته نشود شايد مورد بي‌توجهي قرار گيرد.

در هر نقطه از كره خاكي خانه‌هاي مختلفي بر حسب نيازها و ضرورت‌هاي زندگي يافت مي‌شوند. اين اشكال گوناگون خود معلول عوامل متعددي هستند كه انسان را ناگزير به انتخاب شكل خاصي از مسكن كرده است و تأثير عوامل مختلف زيستي و اجتماعي به طور مستقيم و غيرمستقيم در تعيين نوع مسكن غيرقابل انكار است.
سعادت آباد
تهرانپارس
رسالت
میرداماد
نارمک

Sunday, April 5, 2009

طراحی شهری در شهر بوستون ,ایالت ماساچوست آمریکا

در ابتدا به پیشینه و وضعیت کنونی شهر بوستون می پردازیم. به این شهر زیبا و جذاب "آتن آمریکا" هم می گویند. این شهر از قرن نوزدهم به بعد از نظر معماری و طراحی شهری سرآمد و دارای شهرت بوده است. جمعیت تقریبی آن در حدود 600.000 نفر است و 125 کیلومتر مربع مساحت دارد و در کشور آمریکا و در ایالت ماساچوست واقع شده است. رود چارلز از مرکز این شهر می گذرد.

در اینجا نویسنده می خواهد به توضیح این مطلب بپردازد که چگونه این شهر به این زیبایی طراحی شده است. به گفته یکی از شهرسازان :"بوستون مجموعه ساخت و سازهای بی انتهای ساختمان های نوین است."

هر چند این نقل قول تا حدودی فلسفی به نظر می رسد اما به گفته نویسنده بهترین عبارت برای بیان طراحی شهری بوستون است. آنچه در این جا قابل ذکر است این است که در هچ کجای دنیا یک فرد خاص نتوانسته یک شهر بسازد چرا که سازنده و طراح یک شهر با سازنده یک ساعت مچی از زمین تا آسمان تفاوت دارد پس آبادانی و ساخت و ساز اصولی و زیبای شهر نیاز به یک همکاری گروهی دارد که البته این همکاری تنها مربوط به افرادی که در یک عصر می زیسته اند و از یک نسل بوده اند نیست و شهر طی یک روند تدریجی ساخته می شود.

   

تاریخچه شهرسازی بوستون

سی و پنج سال پیش بوستون شهر بود که در آن تنها می شد دو یا سه ساختمان بلند را دید_ساختمان های دولتی که در سال 1930 میلادی ساخته شدند. بیتوته های شهر بسیار وسیع و دیلاق بود و مرکز شهر بسیار شلوغ و پر جمعیت بود که از میان آن خیابان های تنگ و پیچ در پیچ می گذشتند این طور به نظر می رسید که بر روی یک کیک خامه ای با چاقو برش انداخته باشند که این برش ها همان خیابان های بوستون بودند.

حدود بیست تا سی سال بعد و در نسل بعدی شالوده های اصول حمل ونقل در خیابان های شهر ریخته شد و هم اکنون در شهر بوستون یک بزرگراه هوایی روگذر وجود دارد که مسیر آن از اطراف شهر شروع می شود و پس از عبور از کناره رودخانه، از مرکز شهر می گذرد. با تخریب ساختمان های قدیمی و غیر اصولی حومه شهر و ساخت آپارتمان های چنین طبقه بسیار مجهز و لوکسی در شهر جلوه دیگری به خود گرفت. مراکز دولتی به طرز بسیار زیبایی و صرف هزینه های هنگفت ساخته شدند اما مرکز شهر همچنان چهره شلوغ و پر ازدحام خود را حفظ کرده است.

شهرسازان بوستون در دهه های 50 و 60 مرتکب اشتباهات فاحشی در زمینه شهرسازی شدند. اما در دهه 70 به شناسایی این اشتباهات پرداخته و در دهه 80 درصدد رفع آنها بر آمدند و متوجه شدند که چگونه باید این مشکلات را از سر راه برداشت و چگونه باید با نگاه کردن به خود بوستون و با توجه به پتانسیل های موجود و بدون تقلید از دیگر شهر های امریکا به آبادانی بوستون کمک کرد. تا آن زمان ایده طراحان شهری بوستون بر این بود که با یک استراتژی یکسان می توان همه شهر های بزرگ را بازسازی و آباد کرد چرا که همه کلان شهر ها همانند هم هستند. اما اکنون ایده طراحان شهری تغیر یافته و به راه حل های بهتر و مناسب تری دست یافته اند.

تاریخچه شهرسازی شهر بوستون بسیار طولانی است. در دوره اول جنگ جهانی دوم مردم بوستون مانند بقیه شهر های آمریکا از شهر گریخته و به حومه شهر پناه بردند. مردم تجارت و کسب و کار خود را رها کرده و از شهر بیرون رفتند به دنبال آن جمعیت شهر تحلیل رفته و اقتصاد شهر دچار رکود شد. دولت فدرال طی مذاکراتی قانون جدیدی را برای صرف هزینه های هنگفت تصویب کرد که دامنه مصرف آن بسیار گسترده بود. متاسفانه وقتی این دو باهم تلفیق می شدند چیزی جز یک فاجعه را در بر نداشت و این مساله بعدا به عنوان تجربه ناخوشایندی در آمریکا مطرح شد.

آنها یک بزرگراه فلزی شش راهه طراحی کردند که درست از قلب مرکز شهر می گذشت و رفت و آمد ساکنین حومه شهر را که برای خرید و یا انجام امور دیگر به مرکز شهر می آمدند را تسهیل کرد. در پایان راههای خروجی این شش راه هفت پارکینگ بسیار نزدیک به یکدیگر و بالاتر از سطح زمین ساخته شد که با استفاده از آنها مردم ماشین های خود را در مکانی امن پارک می کردند و به خرید و یا گشت و گذار در شهر می پرداختند. همچنین هنگامی که جمعیت شهر بیشتر شد این بزرگراه نقش بسیار مهمی در رفت و آمد افرادی که محل سکونتشان در حومه شهر و محل کارشان در مرکز شهر می بود، داشت. اما دیگر دیر شده بود و مرکز شهر بوستون دچار یک مخمصه بزرگ شده بود. با اینکه نیت کار خوب بود اما نتیجه بسیار بدی به بار آورد.

پس از این ماجرا و در حدود سال 1960 میلادی، طراحان شهری دریافتند که مرکز شهر بوستون بسیار شلوغ و متراکم شده است و همچنین محله ها و شهرک های این شهر هم بسیار پر ازدحام شده اند. شهرسازان وارد عمل شدند و محله های فقیر نشین مرکز شهر که از نظر شهری وضعیت نامناسبی داشتند و سمبل فقر و بیچارگی در جامعه بود و از طرفی به ازدحام و شلوغی مرکز شهر هم دامن زده بود را تخریب کردند.

بیشتر مردمی که در این محله ها زندگی می کردند را مهاجرین ایرلندی، مهاجرین ایتالیایی و پناهندگان جنگی یهودی تشکیل می دادند. تعداد کمی از آنها می توانستند انگلیسی صحبت کنند. بنابراین واضح است که کمترین وابستگی سیاسی در آنها دیده نمی شد. کار تخریب این محله ها شروع شد بود ولی خوشبختانه تنها یک محله بطور کامل تخریب شد. دو هزار و پانصد خانه تخریب شد و ده هزار نفر از ساکنین این محله ها که عمدتا مهاجران و پناهندگان بودند، آواره و متفرق شدند. این پروژه به طور نا آشکارا و غیر علنی انجام گرفت. زمین ها با قیمت های بسیار بالایی به خریداران خصوصی فروخته شد و در این اراضی ساختمانهای و آپارتمان های لوکس با اجاره بهاهای بسیار بالا ساخته شد. در این محل های زمین های چمن زیبایی ساخته شد و دیگر آثاری از آن محله های شلوغ و فقیر نشین بر جا نماند. خوشبختانه بودجه ای که برای این طرح در نظر گرفته شده بود به اتمام رسید. هرچند که مدتی بعد چندین نویسنده در کتاب هایشان عملیات پاکسازی محله های فقیرنشین و به دنبال آن آوارگی تعداد کثیری از مردم قشر مستمند که می رفت تا به همه کشور سرایت کند را محکوم کردند. بوستون خیلی خوش شانس بود که تنها توانسته بود از تعداد ده محله موجود یکی از آنها را تخریب کند.

ولی با این حال سطح تخریبات صورت گرفته هنوز هم وسیع بود. شاهراه اصلی شهر از یکی از این محله های پر جنب و جوش می گذشت. تمام محله های روسپی گری پاکسازی شدند و در آن محله ها هم اکنون ساختمان های دولتی فدرال و محلی و ایالتی قرار دارد که در اطراف یک میدان واقع شده اند و آنچه در خصوص توسعه شهری آرزوی شهر بود محقق شد.

اکنون شهرسازان بوستون در صدد هستند تا پروژه ای که در 35 سال پیش با نیت خیر آغاز شده و سپس راه را به اشتباه پیموده اصلاح کنند. هنوز متصدیان امر در حال اجرای پروژه بازسازی بازارها و میادین دولتی و گذاشتن حد و مرز برای آنها به منظور هویت بخشی به این اماکن و همچنین برنامه ریزی اصولی بمنظور جذب مردم یه سوی این جایگاه ها می باشند. کارهای مرمتی دیگری هم در حال اجرا می باشد.

یوسف آباد

نیروی هوایی

سیدخندان - دبستان